diumenge, 13 de juny del 2010

Comunicat d´EUiA davant l´atac a la "Freedom" flotilla



Condemnem les greus violacions del Dret internacional, dels drets humans i del Dret internacional humanitari que han comportat l´assassinat de més d´una desena d´internacionals solidaris i desenes de persones ferides.

Ens solidaritzem, igualment amb el poble palestí i la seva lluita per la llibertat i seu dret a l´autodeterminació vers el bloqueig i la vulneració dels drets humans que pateix per part de l´exèrcit sionista i l´estat d´Israel.

Exigim l´aclariment dels fets succeïts amb aquest episodi d´abordatge i de violència gratuïta comès en aigües internacionals -o dins de l´espai marí palestí, controlat per Israel- dut per la força armada israeliana contra la població civil internacional que anava en la flota d´ajut humanitari, intentant trencar el setge que pateix Gaza.

Cal un clar pronunciament i actuacions de les diferents administracions de les autoritats polítiques de Catalunya, de l´Estat espanyol i a nivell internacional contra aquest nou menyspreu de les autoritats israelianes vers la cooperació internacional humanitària i el Dret internacional i exigència de responsabilitats a l´administració israeliana.

Donem suport a les diverses mobilitzacions de denúncia i exigència de responsabilitats que des de la Comunitat Palestina i les organitzacions de solidaritat s´organitzin en el territori.

Permanent d´Esquerra Unida i Alternativa

Barcelona, 31 de maig de 2010